Yleinen

Ensimetrit

Ensimetrit

Aiemmin pohjustin hieman yrittäjyyteen lähtemisen ajatuksia ja seuraava askel siitä oli sitten sopia tapaaminen Yritys Suomeen.

Ennen tätä olin perustanut mielenkiinnosta työtilan yrityssuomi.fi sivustolle, jossa kävin tutustumassa liiketoimintasuunnitelman tekemiseen, sekä olin sitä jo tovin sinne rakentanut, työkalu on sivustolla erittäin kätevä ja voit jakaa suoraan työtilasi sparraajien kesken joka nopeuttaa myös starttirahan etenemistä. Liiketoimintasuunnitelma on lyhykäisyydessään yrityksen käsikirja, se pitää sisällään yrityksen heikkoudet, vahvuudet yritysidean itsessään sekä hieman laskelmia onko ideassasi potentiaalia ollenkaan peittämään kulut.

Kun liiketoimintasuunnitelma oli suunnilleen kasassa, varasin ajan Yritys Suomeen yritysneuvojalle. Visiitissä katsoimme suunnitelmaani ja neuvoja kyseli kiperiä kysymyksiä, ja keskustelimme yleisesti yrityksen toiminnasta ja kuinka aion sen saada kukoistamaan, lisäksi hän antoi listan minulle paikallisista yrityksistä, kuten kirjanpitäjä, vakuutuspalelut ym. että käyhän näissä myös kyselemässä hieman tarjousta liiketoiminnan laskentojakin mielessäpitäen. Vierailun päätyttyä, olin vinkkiä viisaampi, ja tein hieman muutoksia liiketoimintasuunnitelmaani ja yrityksen perustaminen sai hyvää potkua alleen vierailusta.

Yritysneuvoja antoi myös vinkit käydä hakemassa starttirahaa Te-toimiston sivuilta.

Starttiraha

Olin ajatellut hakea myös starttirahaa, jotta saisin edes vuokran maksettua yrityksen starttipisteessä. Yritysneuvojan käynnin jälkeen tein starttiraha hakemuksen Te-toimiston nettisivuilla ja lähettelin liitteet tehdystä liiketoimintasuunnitelmasta myös sen mukana. Hakemukseen sai merkata koska haluan starttirahan alkavan, mikäli se sinulle joskus myönnetään.

Käsittely otti joitain päiviä ja sitten eräänä päivänä puhelin sitten pirisi. ”Teille on myönnetty starttiraha”! yritysideassani oli potentiaalia! No eihän se tuki ihan älyttömiä ole, mutta onhan se tuki ja turva kun yritystoiminta starttaa käyntiin.

Starttirahatäti pohjusti hieman kuinka starttiraha toimii ja antoi ohjeita hakea sitä, tämän lisäksi sain myös postissa päätöksen ja ohjeet hakea starttirahaa joitain päiviä myöhemmin.