Yleinen

Yritystoiminnan aloittaminen osa 1

Yritystoiminnan aloittaminen osa 1

Starttirahapäätöksen jälkeen aloin valmistelemaan yritystoiminnassa tarvittavia resulsseja ja toimintoja, jotta ne olisivat heti sitten lähtökuopissa kun ytj:n järjestelmässä tehdään perustamis-ilmoitukset ja nimen hyväksyntälaput tulevat postissa.

Kun starttirahapäätös oli positiivinen ja yritystoiminnan aloittamisen päivä oli koittanut, täytin sähköisesti ytj:n palvelussa osakeyhtiön perustamispaketin. Hommaan meni about kaksi tuntia, ja siinä käytiin yksityiskohtaisesti lävitse yrityksen toimintaa ja yhtiöjärjestyksiä yms byrogratiaa, eli yhtiöjärjestyksen lausekkeita, joista pitäisi jotain tajuta.

Järjestelmässä piti maksaa käsittelymaksu heti kun homma oli edennyt siihen pisteeseen. Hintaa sillä oli about 330€, jonka jälkeen pääsee jatkamaan kohtaan osakepääoman maksaminen ja loput allekirjoitukset. Y-tunnus piti saada heti kun järjestelmä sen generoi sinulle siinä, mutta eihän se mitään antanut ja sain odotella jokusen tovin, että se ilmestyi näkyviin ytj:n järjestelmään loppuviimeksi. Tilin avasin puhelimitse yritykselle, jonka jälkeen talletin sinne osakepääoman. Tästä nappasin kuitin, ja latasin sen järjestelmään, jotta sain kuitattua lopuksi yhtiönperustamisen valmiiksi. Pankille piti vielä myöhemmin lähettää patentti ja rekisterihallituksen paperit jotka tulevat myöhemmin, jotta tili saadaan avattua yrityksen käyttöön ”jäädytyksestä”.

Jokusen päivän päästä postista tuli patentti ja rekisterihallituksen hyväksyntä yrityksen perustamisesta. Ennakkoperintärekisterin lappuja sai odotella useamman viikon. Mutta kun nämä oli saatu kuntoon, sai alkaa virallisesti tekemään bisnestä.